A szovátai Szent József Gyermekotthon önkénteseinek honlapja
Főmenü
     
Önkénteseknek
     
Magunkról
     
Tudsz segíteni!
     
Adományozóknak
     
Adományozók

Bárdosy Éva
Barki Bálint
Fehér Helga
Hódsági Mária
Gyorgyovich Anikó
id. Gyorogyovich Miklós
Iszkaszentgyögy lakossága (Sárközi Bettin keresztül)
Isztimér lakossága (Sárközi Bettin keresztül)
Kincsesbánya lakossága (Sárközi Bettin keresztül)
Kosztolányi István
Kovács Tamás
Oláh Adrienn
Oszkó Ágnes
Petukov Gergely
Portik Melinda
Reznákné Horváth Katalin
Sarlós Boldogasszony Plébánia hívei
Sárközi Bernadett és családja
Szénásy Enikő

Hálásan köszönjük a nagylelkű adományokat!

Ha figyelmetlenségből kifelejtettem valakit, vagy szeretné, hogy kihúzzam a nevét, kérem írjon a kozonithy@gmail.com címre! Köszönöm!

     
Szavazás
Voltál már a szovátai gyermekotthonban?

Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Adományokkal

Adománylehetőségek

 

Ha kimész, és adományt is vinnél az otthonnak, segítünk annyival, hogy (a nevelőkkel való egyeztetés után) leírjuk, mikre van a leginkább szükségük.

 

Amire folyamatosan szükség van:

(Tipp: Ezek szinte mindegyike ott is megvehető, ha tehát még nem vetted meg, elég pénzt vinni, ott is van több kis és nagy bolt.)

mosópor

öblítő

mosogatószer

tisztítószerek

tisztálkodó szerek: szappan, tusfürdő, sampon

– intim betét (szárnyas)

WC-papír

pelenka (többnyire maxi méretben)
fogkefe, fogkrém

– tetűirtó, bolhariasztó

cipők, ruhák (figyeljünk rá, hogy ne legyenek szakadtak, rongyosak!)

– izzadásgátló dezodorok

– testápoló krémek

kenyérrevalók (érdemes beszélni előtte a konyhásokkal)

tartós élelmiszerek (érdemes beszélni előtte a konyhásokkal)

gyümölcs (érdemes beszélni előtte a konyhásokkal)

vitaminok, táplálék kiegészítők

gyógyszerek

édesség (de inkább gyümölcs)

pénz a nevelőknek mindezekre fent, + gyógyszerekre, elromlott / eltört / elveszett háztartási eszközök (mosógép, seprű, felmosó, vödör, lavór, törlőrongy, szőnyeg, lábtörlő, szekrény, polc stb-stb.) beszerzésére.

 

Ha mindez nem fér be a zsákodba / autódba, tudd, hogy ott is van nagy bolt, ahol mindezek nagy része kb. magyarországi áron megvásárolható. Tehát végtére is elég, ha a pénzt összegyűjtöd, mert ott mindez szintén megvehető.

 

Extra adománylehetőségek az életminőség javítására:

Számítógép, amely pentium II.-III-nál NEM rosszabb: a házban van internet, de több családnak csak nagyon gyenge, vagy már végleg elromlott számítógépe van. Nem életszükséglet ez, de a gyerekek társadalmi beilleszkedési lehetőségeit szolgálja, ha alapszinten megtanulják használni a számítógépet és az internetet. Attól nem kell félni, hogy leragadnak előtte, mert arra nincs idejük, és sokan is vannak egy gépre. Illetve a nevelők ezen tartják a kapcsolatot a gyerekek keresztszüleivel, támogatóival.

Televízió

DVD vagy videó lejátszó

– (minőségi) rajzfilm / film, dokumentum film leginkább DVD-n.

Magnó / Hi-fi + (minőségi) zene, mese, verses CD, kazetta.

Szótárak (főleg angol, német, francia, román)

diáklexikonok / lexikonok

Szemléltető eszközök (földgömb, térkép, tanulmányi plakátok stb)

Kreatív játékok

Rajzoló / író eszközök (toll, filctoll, ceruza, zsírkréta, festék, ecset, radír, rajzlap, írólap stb)

Vízforraló

Mikrohullámú sütő

Vasaló és vasalódeszka

Hajnyírógép a fiúcsaládoknak

Polc, szekrény, bútorok (előre egyeztessünk, ha ilyet adnánk, hogy a megfelelőt adhassuk)

 

(Ha valamilyen nagyobb extrát vinnénk, akkor a biztonság kedvéért érdeklődjünk előtte, hogy tényleg szükség van-e rá, mert ha pl. minden vasaló jól működik, akkor csak helyfoglalás lenne odavinni még egyet, bár általában mindre szükség van.)

 

– Külön említjük meg, hogy az egész háznak szüksége van udvari játékszerekre. Erre akkor eszmélt rá e sorok írója, amikor három kisfiú az udvaron összeveszett egy több helyen is horpadt ping-pong labdán, hogy melyikük gurítsa le a lépcsőn. Nem tudtam azt mondani, hogy játszanak mással, mert gyakorlatilag nincs más, csak pár bicikli, néhány már-már roncs játék motor, egy-két labda, egy nem túl nagy homokozó, 5 hinta, 2 libikóka, nagyjából ennyi. Ezen osztozik kb. 80 gyermek. Nem csoda hát, hogy sokan kövekkel és földből kitépett drótokkal kezdenek játszani.

 

Amire nincs szükség:

Sok tapasztalatot szereztünk az első adománygyűjtési akciónkkal. Ráeszméltünk arra, hogy nincs mindenre szükség. Erre csak akkor jöttünk rá, amikor már az adományokat rendezgettük, és láttuk, hogy első körben mit nem kommunikáltunk megfelelően, mire nem gondoltunk mi sem igazán. Reméljük, senki nem veszi rossz néven, hogy erről is írunk egy listát.

 

Nincs szükség tehát…

… pentium II-III-asnál gyengébb számítógépekre. Azokból ott is van pár, de mivel nem korszerűek, nem tudják használni őket, ugyanis nem játékokra kellenek ezek a gépek, hanem hogy a gyerekek lépést tartsanak az informatikával: tudjanak e-mailezni, internetezni (szélessávú neten), fusson rajta a Microsoft Office, és legalább a Windows 98, de inkább az XP. Szóval olyan, amit még-még otthon is tudnánk használni a mai világban. Ez talán a legnagyobb és legdrágább kérés, de tényleg csak ilyen gépekre van szükség ott is.

… elkopott ruhákra. Szinte minden kapott ruha használható és jó állapotú, csak egy-két rongyosabb, foszlottabb darab volt. Ezeket is biztos jó szándékkal adták, de tudni kell, hogy itt a gyerekeket már kihozták abból a környezetből, amelyben valóban ilyen ruhák is ajándéknak számítanának, és arra próbálják ránevelni őket, hogy elegánsan, a környezetükhez illő öltözetben jelenjenek meg.

… plüssállatokra: Érdekes, hogy amint adományjátékról van szó, rögtön a plüss jut az eszünkbe. Szovátán is annyi plüss van már, hogy Marost lehetne velük rekeszteni. Plüss a dísz az ágyakon, a lépcső melletti rácson, az ablakban, az asztalokon és a polcokon. Kedves ajándék, de a jelenleginél többre tényleg nincs szükségük.

 

A legnagyobb segítség tehát, amit adhatunk a gyermekotthonnak: (az imán túl) a pénzadomány, mert ott valóban azt veszik meg belőle, amire a legnagyobb szüksége van az egyes családoknak. Természetesen a tárgyi adományokat sem utasítják vissza.

 

Amennyiben szívesen segítesz, örömmel fogadják nagylelkű adományaidat!

 

Az Alapítvány bankszámlaszámai:

10300002-20145639-00003285

IBAN: HU42-1030-0002-2014-5639-0000-3285 

EURO alapú bankszámlánk:

IBAN: HU53-1030-0002-5100-0130-2630-4887

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Beszámolók
     
Egyéb emlékek
     
Linkajánló
     
Látogatók
Indulás: 2007-02-21
     
Erdély.ma hírek
     

~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |